Solarni horoskop

Godišnji odnosno solarni horoskop neke osobe počinje svake godine negde oko rodjendana i traje do sledeće godine. Solarni horoskop je horoskop urađen za trenutak egzatne konjukcije natalnog i tranzitnog Sunca, a za mesto u kome se osoba nalazi u tenutku rođendana. Zatim se radi uporedna analiza natalnog i solarnog horoskopa. Solarni horoskop se ne može tumačiti nezavisno od natalne karte. To podrazumeva da se prvo analiziraju svi elementi u natalnoj karti, pa tek onda sledi analiza solarnog horoskopa, uz uporedno tumačenje. Na primer, Sunce u solaru ima dobre aspekte, a inače se Sunce nalazi u natalnoj  drugoj kući, pa možemo očekivati dobru zaradu. U solaru Sunce se nalazi u sedmoj kući pa dobitke možemo očekivati preko bračnog partnera ili ortačkog posla.

Pri uporednoj analizi  važno je u kojoj će se natalnoj kući naći solarno Sunce i solarni ASC, jer to pokazuje oblast na koju ćete biti usmereni. Svakako solarno Sunce na ASC, će doneti vitalnost, samouverenost, želju da se istaknete, solarni Mesec na natalni ASC donosi preosetljivost, promene. Merkur na ASC donosi naglašenu komunikativnost, putovanja, ali i nervoze, dok će vam Venera doneti prolepšavanje, zabavu, zaljubljenost. Sa Marsom možete očekivati mnogo aktivnosti, a Jupiter će ukazati na uspeh i na planove koji se mogu ostvariti. Saturn donosi odgovornosti, ali i proveru vaše vrednosti. Uran može doneti  neočekivane događaje, Neptun će pojačati vašu kreativnost, dok će Pluton pojačati želju za tranformacijom i pokazaće kraj jedne faze u vašem životu.

Solarni ASC u prvoj kući osobi će doneti uspeh kao i vitalnost i smouverenost, u drugoj kući solarni ASC će doneti šansu za veću zaradu i u svakom slučaju akcenat je na finansijama, u trećoj kući moguća kupovina automobila, selidbe, putovanja, kontakti češći sa rodbinom, u četvrtoj kući doneće važne događaje u vezi porodice. Solarni ASC u petoj kući može doneti  novu vezu ili rođenje deteta, bavljenje sportom, više zabave, dok će u šestoj kući doneti bolje radno mesto, bolje odnose na poslu , veću brigu za zdravlje i negu tela. Solarni ASC u sedmoj kući može doneti brak, kao i bolje odnose u braku, ortakluk, u osmoj kući može doneti nasledstvo, sponzorstvo kao i bolji seksualni život, u devetoj kući daje odlazak u inostranstvo, upis na fakultet ili uspeh na fakultetu. Solarni ASC u desetoj kući može doneti uspeh u poslu, priznanje, u jedanaestoj kući daje ostvarenje ciljeva i planova, nove prijatelje, kao i veću penziju i veće prihode, dok u dvanaestoj kući može ukazati na razne skrivene neprijatelje, odlazak u izolaciju, operacije, tajne koje mogu biti otkrivene, veća opreznost je tada potrebna.

Aspekti će svakako pokazati kakvi će biti ishodi.

Znak u koji pada godišnji ASC će pokazati okvirnu sliku za tu godinu odnosno najvažnije događaje.

SOLARNI ASC U OVNU – donosi osobi dosta energije, aktivnosti, ali i nagle odluke. Ovo je često godina kada se osoba osamostaljuje zbog povećane želje za nezavisnošću. Mogući su i novi projekti, a natalni i solarni Mars će pokazati gde i kako ćete započeti novi projekat.

SOLARNI ASC U BIKU – donosi usmerenost na finansije i materijalne stvari. Sklonost uživanjima, period kada ćete se lakše gojiti. Venera u natalu i solaru će pokazati šta privlačite i gde se to nalazi.

SOLARNI ASC U BLIZANCIMA – donosi povećanu komunikaciju, želju za putovanjima, radoznalost, nestalnost, više ćete posećivati rođake, nova poznanstva. Dobra godina da se bavite trgovinom, medijima, podučavanjem pisanjem.

SOLARNI ASC U RAKU – izražena je potreba za nežnošću, emocijama, sigurnošću. Tokom godine dešavanja su najčešća vezana za porodicu, dom i roditelje. Natalni i solarni Mesec će nam pokazati gde su moguće promene i gde se morate prilagođavati.

SOLARNI ASC U LAVU – osobi donosi vitalnost, raspoloženje, optimizam, kreativnost. Kuća u kojoj se nalazi Sunce pokazuje gde vas očekuje uspeh i gde ćete biti kreativni. Loši aspekti sa Suncem mogu vam doneti neiskrenost od vama dragih ljudi.

SOLARNI ASC U DEVICI – donosi dosta kritike, dodatne odgovornosti, probleme u odnosima sa kolegama. Godina koja je namenjena služenju u poslu. Preterana briga može doneti i zdravstvene probleme. Merkur će pokazati gde će biti usmerena vaša pašnja.

SOLARNI ASC U VAGI – izražena ljubavna, bračna i zakonska pitanja. Godina kada možete ući u brak ili neki ortački posao. Proširenje kruga saradnika, člansto u nekim organizacijama. Venera će pokazari šta zapravo želite i kakav će imati ishod.

SOLARNI ASC U ŠKORPIJI – izražena želja za samostalnošću, želja da se postane svoj gazda, želja da upravljate svojom sudbinom. Godina sa dosta konfikata, moguć rastanak od neke bliske osobe.

SOLARNI ASC U STRELCU – kontakti sa strancima, putovanjima, usavršavanje u oblasti obrazovanja. Godina puna optimizma i ličnog razvoja.

SOLARNI ASC U JARCU – izražena karijera uz veliku odgovornost, disciplinu, izdržljivost  i ozbiljnost. Moguća su priznanja u vezi posla i bolji položaj. Saturn će pokazati gde je potrebna velika odgovornost, ali  i gde su vam moguća ograničenja. Loše spektovan Saturn donosi brige u vezi posla.

SOLARNI ASC U VODOLIJI – akcenat je na druženjima, prijateljstvima, želja za nezavisnošću. Orjentisanost ka budućnosti i svakako originalno orjentisani. Uran će Vam pokazati gde je to moguće uraditi. Ukoliko je Uran dobro aspektovan dobar je period  da se bavite astrologijom ili ćete biti zaokupljeni računarima.

SOLARNI ASC U RIBAMA – donosi dosta mašte, emotivnosti, nerealnih stvari, unutrašnji nemir. U ovoj godini teško možete doneti neku odluku. Racionalnost je smanjena i moguće su zabune. Dobra godina za bavljenje umetnošću.